top of page

4 Yaşam Listesi


"Yaşam amacını bul!" diyerek başlamıştım, anımsarsan.

Yaşam amacın ne olursa olsun, seninle bu amaç arasında mutluluklar, güzel sürprizler, ödüller olduğu kadar; engeller, tuzaklar, tehlikeler ve oldukça etkili, hatta seni yoldan çıkaracak kadar güçlü aldatmacalar, ağır yükler ve eziyetler da olacaktır. Bu nedenle, günün birinde yaşam amacına gerçekten ulaşabileceğine olan inancını yitirebilir ya da hepten yolunu kaybedebilirsin.

Karşılaştığın güçlükler ne derece zorlu olursa olsun; karanlıkta kalıp kaybolmaman, moralini bozmadan inançla yola devam edebilmen sadece sana bağlıdır.

Şunu asla unutma: Hedefine ne kadar uzakta olduğunu düşünürsen düşün; elinde doğru yolda olduğuna dair kuvvetli işaretler varsa, yaşadığın her şeyin bu zor yolculukta önemli bir yeri olduğundan emin olabilirsin.

Aman dikkat! Eğer daha önce yaptıkların yaşam amacınla ilgisizmiş gibi görünüyorsa bu seni yanıltmasın! Her ne olursa olsun yaşadıklarını önemsemek, sadece elde ettiklerini değil; karşılaştığın tüm güçlükleri de hayatın sana verdiği ödüllerin arasına yazabilmek seni yüreklendirecek, zorlu yolculuğunun geriye kalan kısmında gereksinim duyacağın dirence kavuşmana yardımcı olacaktır.

Şunu hep anımsa: Yaşam -sonucu ne olursa olsun- bu yolculuğa çıkma cesaretini ve karşılaştığın zorluklarla inatla mücadele etme inadını mutlaka ödüllendirecektir.

İnternette rastladığımı anımsadığım bir makalenin yazarı şöyle diyordu;

"İki listeye ihtiyacın var. İlki, seni uyutmayan şeyler. İkincisiyse, her sabah yataktan kalkman için seni motive eden şeyler... İlk listeyi olabildiğince kısaltmalı, ikincisini de olabildiğince uzatmalısın."

Beni derinden etkileyen bu iki listeye ben şunları da ekliyorum; - Yaşamdan istediklerin

- Yaşamın sana verdiği ödüller

İlki, aldığın yolun nereye çıkacağını bilmen; ikincisi de, yolda her neyle karşılaşırsan karşılaş, hedeflerine doğru yürümeyi sürdürecek inancı içinde sıcacık tutabilmen için.

Yolculuğun aydınlık olsun.

Öne Çıkanlar
En Yeni Yazılar
Arşiv
Etiketler
Takip edin

Email adresinizi bırakın,

Son Okul'daki yeniliklerden haberiniz olsun.

bottom of page