top of page

Hayat çok mu zor geliyor?


Söylesene; en kötü ne geldi başına bugüne kadar? Ne kadar yandı canın? Neyini kaybettin, onsuz nefes alamayacağına inandığın? Yaşam sana adil olmadı mı hiç? Talih yüzüne gülmedi mi? Elinden tutan yok muydu?.. Yüzünü güldüren? İçin katran karası bir bataklığa mı döndü, içinden çıkamadığın güçlükler yüzünden? Umudun o bataklığa saplandığında mı vaz geçtin ışığı aramaktan?

Uyumak iyi geliyordu değil mi? Geceleri daha çok sevdin bu yüzden. Yaşayan bir ölüye döndün... Yaşama tutunan ellerin gitgide gevşedi... Çıkış yok diyordun hep kendi kendine... İkna ettin kendini buna. Hayatın anlamından uzaklaştın.

Bir yolculuk oysa hayat... Yürürken ayakkabın vuracak, en hafifinden. Bacaklarına kara sular inecek. Yorulacaksın. Yolunu yitireceksin. Başaramayacağını düşüneceksin bazen. Vaz geçmek, geri dönmek isteyeceksin. Arkana baktığında, başladığın yeri göremeyeceksin. Ve yürümeye devam edeceksin.

Başkalarına rastlayacaksın yolda. Kestirme kazançlar peşinde olacaklar. Senden bir dilim kapmak için yarışacaklar. Kendini, sahip olduklarını ve sevdiklerini onlardan koruman gerekecek. Savaşacaksın... Kanayacaksın... Canın yanacak... Canın daha çok yanacak... İyileşmeyecekmiş gibi görünen yaraların olacak. Bunlar bile kabuk tutacak zamanla, göreceksin. Yara izlerinle gurur duyacaksın.

Elinden tutanlar da olacak elbet. Yüklerini paylaşanlar...

Sımsıkı tutunacaksın onlara. Bazen bir kelime, bazen de bir omuz hafifletecek yüreğini. Yalnız olmadığını anlayacaksın.

Kader dediğin o şey var ya; işte o, Tanrı’nın bizimle konuşma dilidir. En ağır yüklerini, onları taşıyacak kadar güçlü olanlara verir. Aldığın nefesin kıymetini başka nasıl bir ilham anlatır?

Dünyada cehennemi görmüş olsan da, cennetin varlığına inan. İkisi de senin yüreğinde - başka yerde arama. Vicdanının ateşinde yanmazsan, cehenneminki ne ki? Vücudun alevlerde yansa da, atan yüreğindeki cennet senin.

Unutma:

"Kimi insanlar, güçlü olmanın asla acı hissetmemek olduğuna inanır.

Oysa en güçlü olanlar acıyı hisseder, onu anlar ve ondan öğrenir."

--------

TRUIA PITT Hakkında (Bu yazının ilham kaynağı ve kapak resmi) - Avustralyalı Maden Mühendisi, Motivasyonel Konuşmacı ve yazar.

2011 yılında, Kimberley bölgesinde düzenlenen bir Ultra Maraton yarışında koşarken orman yangınının ortasında kalmış ve ağır yaralanmıştır. Vücudunun yüzde 65’i yanmış, sol elinin dört parmağı ile sağ elinin baş parmağı ampüte edilmek zorunda kalmıştır.

Yaşadıklarına karşın yaşama bağlılığını bırakmayan, maraton koşmaktan ve spor yapmaktan vaz geçmeyen Pitt; Asya Pasifik bölgesinde ciddi plastik cerrahi gereksinimi duyan ancak buna imkânı olmayanları tedavi etmeyi amaçlayan, kâr amacı gütmeyen Interplast adlı kuruma destek olmaya başlamıştır.

2014 yılında New South Wales eyaletince Yılın Kadını seçilen Pitt, 21 Temmuz 2015’te uzun süredir birlikte olduğu Michael Hoskin ile nişanlanmış, 8 Mayıs 2016’da da Ironman Avustralya’yı 13:24:42’lik derece ile başarıyla tamamlamıştır.

Öne Çıkanlar
En Yeni Yazılar
Arşiv
Etiketler
Takip edin

Email adresinizi bırakın,

Son Okul'daki yeniliklerden haberiniz olsun.

bottom of page